Evo  nekoliko sjajnih saveta kako da se vaš stariji automobil oseća novim, uključujući i trik kako da proverite da li su vaše patosnice u vrhunskom stanju.

Zašto kupiti patosnice?

Patosnice osvežavaju vaše vozilo i mogu učiniti da se stariji automobil oseća ponovo novim.

Oni štite vaš originalni fabrički tepih.

Novi kupci polovnih vozila posebnu pažnju obraćaju upravo na stanje podova i sedišta. Gotovo sigurno ćete ostaviti povoljniji utisak ukoliko su patosnice očuvane i uredne.

Ponekad napravite iskorak sa ponekim kontrastom ili različitom teksturomi unesite nov život u svoj automobil. Svež izgled može bitno promeniti čak i vaš utisak o vašem vozilu.

Kako očistiti patosnice:

Izvadite patosnice i čistite ih dalje od svog vozila.

Koristite grubu četku kako biste oslobodili ostatke zarobljene u vlaknima.

Udarajte prostirke rukom ili drškom metle da biste otresli sve čestice prašine.

Na kraju ih usisajte da bi dodatno osigurali čistoću.

Vratite ih u svoje vozilo.

Dodatni saveti za negu patosnica:

Redovno čistite patosnice, posebno na strani vozača, koja ima najviše oštećenja.Pokušajte da izbegavate da jedete u svom automobilu kako biste eliminisali mrvice i ostatke koji se nakupljaju na patosnicama.Zapamtite, patosnice mogu povećati vrednost zamene ili preprodaje vašeg vozila, stvari poput presvlake i tepiha čine kupcu veliku razliku.

Ko pravi najbolje patosnice po meri?

Očigledno smo pristrasni. Patosnice sa prilagođenim uzorkom uklapaju većinu vozila u popularne teksture i boje poput naših prilagođenih gumenih ili tepihpatosnica. Gumene- gumene patosnice, napravljene su od jake i izdržljive gume, pa mogu da potraju dugi niz godina.U potpunosti su izrađene od gume, imaju manje ili više duboke kanale za skupljanje snega, bljuzgavice i vode.Ove patosnice su vrlo lake za održavanje, lako se čiste i peru. Čak i ako su potpuno ulepljene blatom, lako ćete ga sprati vodom i nakon što ih ostavite da se ocede i osuše, možete potpuno čiste da ih vratite u auto.Tepih – što se tiče estetike, većina vozača preferira tepih patosnice, pošto im gumene deluju pomalo grubo, bez obzira na kvalitet i dezen.Takođe, mnogi vozači kažu da im je mnogo prijatnije pod nogama sa tepih patosnicama, kao i da je sa njima lakši rad nožnim komandama.